Info om hur det fungerar

Anmäl dig genom att skriva in dina uppgifter i detta dokument, på det datum du vill blogga. Cirka en vecka innan ditt valda publiceringsdatum bjuds du in som författare på bloggen (via ditt eget användarnamn på WordPress) så att du själv kan lägga in ditt inlägg. Här kan du sedan skapa, förhandsgranska, redigera, tidsinställa och publicera ditt inlägg. Skrev du inlägg under 2016 kommer du inte att få någon ny inbjudan utan då loggar du in med ditt befintliga wordpresskonto.

(OBS! Tänk på att alla med länken har fulla redigeringsmöjligheter. Gå därför inte in och ändra något som någon annan skrivit.)

Under frågor och svar kan du läsa mer om hur du går tillväga för att skapa ditt inlägg. Mejla gärna om det är något mer du funderar över mailskola365@gmail.com

Låt oss hjälpas åt med att hitta fler bloggare och se till att det blir många olika perspektiv delade under året. Skicka gärna länken till denna sida (https://goo.gl/MFgtJS) till era arbetskamrater och vänner, även de som inte bloggar i vanliga fall. Ju fler olika röster vi kan hitta, desto rikare blir bloggen. Så hjälp oss sprida länken till den här sidan och få fler deltagare!

Frågor och svar

Kan jag vara med och skriva?
Många skriver och undrar om ni passar in i sammanhanget, då ni inte är lärare eller verksamma lärare just nu. Självklart gör ni det! Tycker ni att ni passar in och har något konstruktivt att bidra med i skoldebatten så är vi alla andra glada att vi får ta del av era tankar, erfarenheter, problematiseringar, er vardag och era perspektiv. Det är också för att förtydliga det utvidgade perspektivet vi tillslut landade i namnet skola365, istället för lärare365.

Vad ska vi skriva om?
Vi bestämmer inget mer tema än just skola, skolutveckling och lärande – ur ett brett och vidgat perspektiv. Du väljer vad du vill skildra. Men – tänk på att hålla det konstruktivt. Det här initiativet kom efter ett härligt samtal på Twitter, om hur vi saknar de positiva och konstruktiva dialogerna om skolan i sociala medier, så låt oss alla vara en del av just det utvecklande klustret.

Hur gör jag mitt inlägg?
Ett inlägg kan vara ett videoklipp som ni bäddar in på bloggen, en text, en pod, ljudklipp, bilder. Ni presenterar själva ert material som ni tycker att det blir bäst.

Ett tips är att avsluta varje inlägg med länkar till din egen blogg, twitter, facebook och eventuell annan social media du vill ha med. Och en bild förgyller alltid!

Kort beskrivning av vad du måste göra för att skriva ditt inlägg:

  • Skapa en användare på wordpress.com (om du inte redan har en)
  • Skriv in dig i anmälningsdokumentet för att boka ett publiceringsdatum. Där skriver du också in ditt WordPress-användarnamn.
  • Cirka en vecka innan ditt valda publiceringsdatum bjuds du in som författare på bloggen så att du själv kan lägga in ditt inlägg. Här kan du sedan skapa, förhandsgranska, redigera, tidsinställa och publicera ditt inlägg. Skrev du inlägg under 2016 kommer du inte att få någon ny inbjudan utan då loggar du in med ditt befintliga wordpresskonto. Om du får några problem hör av dig via mejl, DM på Twitter eller Facebook

Varför namnet Skola365?
Bloggen skapades 2016 genom ett initiativ av Fröken Ann (läs mer under Om). Hon fick en idé och vi hoppas att initiativet kommer att leva vidare i fler än ett år så vi valde det namn som mest återspeglar tanken om ett år.

ÖvrigtFacebooksida: https://www.facebook.com/skola365/

Twitterkonto: https://twitter.com/skola365

Mejladress: mailskola365@gmail.com

#Skola365

Nu kör vi!

Kom ihåg, det här gör vi tillsammans. Hojta om du har idéer eller tankar. Är det något som verkar konstigt, hör av dig så löser vi det!

//Ullis och Ulrika

mailskola365(@)gmail.com